Hodnocení víkendu: Starší a mladší žáci zakončili podzim vítězně, junioři vyhráli vysokým rozdílem

O posledním listopadovém víkendu měl volno jen dorost a B-tým. A-tým poslední domácí extraligové utkání v podzimní části proti Hostivaři nezvládl. Na domácím hřišti vybojovali vysokou výhru s čistým kontem junioři, kteří porazili Rakovník. Žádný gól neinkasovali ani starší žáci v Třemošné a výhru si přivezli z Prachatic mladší žáci. V Precol Aréně dělala radost minipřípravka.

A-tým

Mečouni se v posledním domácím extraligovém zápase podzimní části utkali s Hostivaří. V souboji s prvním týmem Extraligy už prohrávali o tři branky, dvěma góly pak snížil Kristl. Po osmnácti vteřinách zase jedním gólem odskočili hosté, ale ještě před druhou přestávkou na to zareagoval Miksan a do třetí části vstupovali plzeňští hráči s jednobrankovou ztrátou. Tu se jim nepodařilo smazat ani v závěru při hře bez brankáře. Soupeř si pak ještě pojistil výhru do prázdné klece a Plzeň tak na první domácí vítězství musí čekat.

Komentář trenéra Michala Edla: Těžko se mi zápas hodnotí, myslím si, že do prvního gólu jsme byli aktivnější. Měli jsme tam i gólové šance a pak dostaneme gól z ničeho. Možná ale ze situace, které bychom také někdy mohli řešit způsobem, že míček jen hodíme na bránu. Pak jsme udělali chybu ve středním pásmu a lajna Hostivaře, která má velkou kvalitu, nás přehrála. Tam jsme měli část zápasu velký útlum a i oslabení, které jsme odehráli, nebylo tak kvalitně koncentrované, jako to občas míváme a dostali jsme jednoznačný gól. Pak musím říct, že jsem rád, že jsme to nezabalili a gól, který jsme dali, nám hodně pomohl a k soupeři jsme se víceméně dotáhli. Jejich zkušenost, minimálně jedné a půl lajny, které mají, rozhodla. Pokud dáte takovému soupeři dva góly na zlatém podnosu a výsledek skončí 5:3, tak příčina je jasná. Zkušený tým dostal dva góly náskok a našemu méně zkušenému už se to těžko dohání.

Sobota 25. listopadu 2023: HBC Plzeň – HBC Hostivař 3:5 (0:2, 3:2, 0:1)
Podrobnosti o utkání

Junioři

Na domácím hřišti se představili také junioři, kteří se utkali s Rakovníkem. Hosté přijeli v oslabené sestavě, mečouni je výrazně přestříleli a po první třetině už vedli o čtyři branky. V další části na to navázali a na své konto přidali další tři góly. Poté se prosadili ještě dvakrát a zapsali tři body. Čisté konto vychytal Jakub Růžička, k vysoké výhře přispěl hattrickem a asistencí David Slezák, čtyřikrát nahrával Michal Matoušek.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: V sobotu k nám zavítal soupeř z Rakovníka, bohužel však jen s deseti hráči do pole. Z toho důvodu jsme chtěli po hráčích neustálé napadání, jelikož jsme věřili, že nám to přinese šance a góly. Dařilo se nám to hned od počátku utkání a máme další výhru. Je ale potřeba neusnout na vavřínech a řádně se připravit na poslední utkání základní části.

Sobota 25. listopadu 2023: HBC Plzeň – HBC Rakovník 9:0 (4:0, 3:0, 2:0)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci vyjeli do Třemošné, kde měli hráči kvůli počasí ztížené podmínky. Mečouni ale vstoupili do zápasu skvěle a už po sedmnácti vteřinách otevřel skóre Obr. Ještě před první přestávkou šli do dvoubrankového vedení, ve druhé třetině se prosadili třikrát. Domácí se k příliš střeleckým pokusům nedostali, naopak na začátku třetí části ještě rozvlnila síť Plzeň. Hosté si tak odvezli tři body a zakončili podzimní část vítězstvím.

Komentář trenéra Michala Samce: Jsem rád, že se utkání zvládlo odehrát, přestože podmínky nebyly ideální, hřiště ještě hodinu před zápasem připomínalo spíše ledovou plochu. V zápase jsme soupeře nepustili prakticky k ničemu a náš výkon bych označil ve všech aspektech za velmi slušný. Splnili jsme povinnost a zůstali před zimní pauzou v bezprostředním kontaktu s čelem tabulky. Přes zimu budeme usilovně pracovat na tom, abychom byli na jaře maximálně připravení splnit náš sezónní cíl, kterým je postup na finálový turnaj.

Sobota 25. listopadu 2023: TJ Tatran Třemošná – HBC Plzeň 0:6 (0:2, 0:3, 0:1)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Poslední utkání podzimní části čekalo také mladší žáky, kteří bojovali na hřišti v Prachaticích. V první třetině nejprve odskočil soupeř dvěma góly, ale ještě před první přestávkou srovnal Vraný. Poté už byli Plzeňští aktivnější a ve druhé třetině otočili skóre třemi trefami. Jeden gól zaznamenali také ve třetí části, soupeř už ani jednoho plzeňského gólmana nepřekonal a mečouni se v závěru podzimu radovali z výhry.

Komentář trenéra Marka Štrunce: Na výjezd k poslednímu zápasu podzimní části jsme vyrazili v okleštěné sestavě. Kluci zápas odehráli jen na dvě pětky. Chtěli jsme navázat na výkon v předchozích zápasech. Ale to se nedělo. Mečouni hráli na půl plynu, nebyla vidět touha po vítězství. Probral je až stav zápasu po odehraných třech minutách a to 2:0 pro domácí Prachatice. Od té doby byl na hřišti jen jeden tým. Jednoduchou hrou, častější střelbou, přistupováním k soupeři a hlavně zlepšenou komunikací se Mečouni vrátili do hry. Ještě v první třetině dokázali srovnat. Od druhé třetiny už jen navyšovali skóre. Svojí první branku vsítil Šimon Suk, hráč patřící do kategorie přípravka. Na výhře se podíleli i oba plzeňští brankáři.

Neděle 26. listopadu 2023: HBC Prachatice – HBC Plzeň 2:6 (2:2, 0:3, 0:1)
Podrobnosti o utkání

Minipřípravka

Na domácím hřišti vyběhla do turnaje minipřípravka. Nejmladší plzeňští hráči se utkali s Dobřany, Třemošnou a Blovicemi. Od minulého turnaje byl vidět na hráčích posun a výkony trenéry velmi potěšily.

Komentář trenéra Karla Otavy: Proti minulému turnaji, který jsme hráli v Horní Bříze, byl velký rozdíl, byla tam od dětí bojovnost a jako trenéři jsme byli spokojení. Měli jsme také větší výběr hráčů, takže jsme toho mohli využít, s výkonem už jsme byli velmi spokojení a přístup hráčů velmi chválím. Byla tam chuť bojovat a moc se mi to líbilo.

Program příštího týdne:

Čtvrtek 30. listopadu 2023

A-tým: Plzeň – Kert Park (19:15, Český pohár)

Sobota 2. prosince 2023

A-tým: Letohrad – Plzeň (14:00)
Junioři: Plzeň – Beroun (15:00)

Neděle 3. prosince 2023

Přípravka: Turnaj Plzeň