Bude to užitečná a prestižní konfrontace, hlásí před startem eXcellent League Josef Kadaně

Na jarní část se poctivě připravuje také dorost. Mladí mečouni už se zúčastnili třídenního soustředění a během zimní přestávky odehráli také dvě utkání. Další zápasy je čekají nejen v rámci dalšího ročníku projektu eXcellent League. Do této soutěže vstoupí v pátek domácím zápasem s berounskými Kelty. O průběhu celé přípravy se rozpovídal hlavní trenér Josef Kadaně.

Plzeňští dorostenci zahájili zimní přípravu na začátku ledna. „Začali jsme jako všechny ostatní týmy 8. ledna. Takže máme za sebou několik tréninků, k tomu třídenní soustředění, které ale nebylo primárně zaměřené na výkon, ale na posílení týmové soudržnosti,“ prozrazuje hlavní trenér Josef Kadaně. Jeho svěřenci v rámci přípravy absolvují také několik soubojů. „Jak je zvykem u mých mužstev poslední dva roky, máme naplánovanou sérii zápasů. Už jsme odehráli dva (Třemošná a soutěžní s J. Hradcem – odloženo z prosince),“ říká hlavní trenér dorostenců, kteří v neděli v soutěžním utkání porazili Jindřichův Hradec 13:1.

V pátek je čeká další zápas, tentokrát v rámci dalšího ročníku projektu eXcellent League. „Projekt eXcellent League je skvělý projekt Ondry Nováka z Hostivaře. Je moc fajn, že se potkáme se třemi týmy, které hrají ve druhé skupině soutěže. Bude to užitečná a prestižní konfrontace,“ těší Kadaněho. Plzeňští hokejbalisté tam postupně poměří síly se čtyřmi týmy. „Hned tři ze čtyř zápasů odehrajeme v následujících deseti dnech. Z toho důvodu nepůjde o pilování herní formy, ale prohlubování herních a systémových prvků naší hry. Všichni v týmu se na tyhle zápasy těšíme,“ nezastírá hlavní trenér.

Mečouni v této soutěži budou obhajovat první místo z minulého roku. „Do zápasů půjdeme s tím, abychom se zlepšovali. To je primární cíl. Výsledkově to třeba nemusí být úplně nutně top, ale z pohledu trenéra je důležitý herní projev jednotlivců i celého mužstva. Ten bych rád kvalitní a se vzrůstající komplexní kvalitou,“ hlásí Kadaně. „Do zápasů projektu zapojíme dva další hráče – Kubu Bergera, který přišel na hostování z Třemošné, a Martina Hodka z Blovic,“ dodává trenér plzeňského dorostu.

Rozpis zápasů eXcellent League:

Pátek 26.1 2024

Plzeň – Kelti Beroun (19:00)

Pátek 2.2.2024

Kert Park – Plzeň (18:30)

Neděle 4.2.2024

Plzeň – Pardubice (15:00)

Neděle 25.2.2024

Hostivař – Plzeň (14:00)