Turnaj starších žáků přinesl nesmírně vyrovnané výsledky. O vítězi rozhodovalo skóre

Plzeňský pohár starších žáků je 2024 minulostí. O prvenství mečouni bojovali proti celkům Hostivaře, Pardubic a Jihlavy. Sobotní program v Precol aréně nabídl perfektní podívanou plnou zajímavých zvratů. Hned tři týmy si připsaly po dvou výhrách a jedné porážce. O pořadí na medailových pozicích tak rozhodovalo až skóre.

Mečouni do turnaje nastoupili proti Hostivaři. Plzeňané měli sice více ze hry, ale góly padaly pouze do plzeňské sítě. „Nedařilo se nám v zakončení, soupeř naopak trestal každou naši chybu,“ okomentoval vstup do turnaje trenér Michal Samec. Společně s kolegou Tomášem Nejedlým ale v dalším průběhu sledovali perfektní obrat, jelikož duel skončil plzeňskou výhrou 5:4.

V druhém duelu turnaje na Plzeň čekaly Pardubice. Po první výhře ale přišla také první porážka. „Vítězným obratem jsme se „opili“ a proti Pardubicím jsme nastoupili bez duše, odhodlání, nasazení a chuti hrát hokejbal. Asi jsme si mysleli, že to půjde samo,“ byl ke druhému duelu kritický plzeňský trenér. Soupeř tak Plzeňany přehrál ve všech směrech a vyhrál 4:2.

Třetím soupeřem Plzně na turnaji byla Jihlava, která do utkání vstupovala s pozitivní náladou po dvou vítězných radostech. Dlouho také vše nasvědčovalo tomu, že Jihlava turnajem projde bez jediné ztráty. Mečouni ale dokázali napodobit duel s Hostivaří. „V posledním zápase jsme dlouho tahali za kratší konec. Provázela nás i smůla, odhodlání bylo trochu pošramocené zápasem s Pardubicemi. Kluci se ale na závěr probrali a dokázali se nahecovat. Soupeř nám pomohl zbytečnými vyloučeními a zápas jsme ze stavu 1:3 dokázali otočit na 4:3,“ okomentoval druhou plzeňskou výhru na turnaji trenér Michal Samec.

Hokejbalisté Plzně, Jihlavy a Pardubic tedy nakonec završili turnaj shodně se dvěma výhrami a jednou porážkou. O konečném prvenství tak rozhodovalo skóre, které měla nejlepší Jihlava. Pardubice braly stříbrné medaile. Bronz si vybojovali mečooni.

Úspěšný střelec by chtěl více podobných turnajů. Trenér si cení konfrontace s kvalitními týmy, včetně pardubického zaváhání

Jedním z úspěšných střelců, kteří převrátili zápas s Jihlavou na plzeňskou stranu byl také Martin Ptáčník, který byl vyhlášen nejlepším plzeňským hráčem na turnaji. Ten při otázce na turnajové hodnocení vyzdvihl touhu jeho týmu nepřestat hrát, naopak by pokračoval ve zlepšování úspěšnosti střelby. Turnaj jako takový si užil. „Obecně mám turnaje raději, než samotné soutěžní zápasy. Trávíme spolu více času a soupeři bývají těžší, než v naší skupině. Přál bych si víc takových turnajů,“ nechal se slyšet talentovaný útočník.

A jaká jsou závěrečná slova Michala Samce? „Zápasy pro nás byly skvělou konfrontací s kvalitními týmy, s nimiž se během sezóny moc nepotkáme. Jsem rád za vyrovnané zápasy, kde rozhodovaly maličkosti. Této zkušenosti si velice cením. Jsem vlastně rád i za zaváhání v zápase s Pardubicemi. I to je pro hráče výtečná zkušenost s poselstvím, že jen tvrdá práce, týmová soudržnost, sebedůvěra a mentální odolnost vedou k úspěchu. Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným za organizaci turnaje i soupeřům za skvělé sportovní boje. Věřím, že v jarní fázi tyto nabité zkušenosti dokážeme zúročit,“ okomentoval turnaj pětadvacetiletý plzeňský trenér.

Kompletní výsledky turnaje.