Marlins Cup měl těžké a kvalitní obsazení, kluci tohle potřebují, je rád Marek Štrunc

O prvním únorovém víkendu odehráli turnaj na domácím hřišti také mladší žáci. Na Marlins Cupu se utkali se čtyřmi týmy. Nakonec se radovali ze dvou výher a vybojovali bronzové medaile. Trenéra Marka Štrunce těší, že byl na kvalitně obsazeném turnaji celý tým pohromadě a že jeho svěřenci bojovali až do závěru.

Mečouni zahájili turnaj utkáním s Pískem. „Vstup do prvního zápasu se klukům velice povedl, soupeře jsme zaskočili rychlou hrou, rychlým přistupováním a častou střelbou. V polovině třetiny jsme měli náskok tří branek. Od této chvíle ale Plzeňané přestali hrát, mysleli, že zápas jen dohrají,“ zmiňuje Marek Štrunc okamžik, který soupeř využil. „HC ŠD Písek přepnul na vyšší obrátky a během tří minut bylo vyrovnáno. Ve druhé třetině byl vidět urputný boj o každý metr, nikdo si nic nedaroval. Konečné vítězství si pro sebe nakonec vybojovali Mečouni,“ těší plzeňského trenéra, že Západočeši vyhráli 5:4.

V dalším souboji se domácí celek utkal s Berounem. „Druhý zápas nás čekal proti týmu Kelti 2008. Bylo to úplně jiné utkání. Hráli jsme víc do obrany, nepouštěli jsme soupeře do zakončení, na našich hráčích bylo vidět, že nechtějí udělat chybu,“ chválí Štrunc. „Ta se zrodila u soupeře, ten pak musel otevřít svoji hru a kluci toho využili. Zápas dotáhli do vítězství,“ je rád za druhý zvládnutý zápas Štrunc. V něm jeho svěřenci vsítili čtyři góly a jeden obdrželi.

Poté plzeňští hráči poměřili síly s Pardubicemi, šlo o utkání zatím dvou neporažených týmů. „Třetí soupeř byl favoritem utkání, tým HBC Pardubice byl od začátku ve všem rychlejší, ale hlavně důslednější. Nejvíce to bylo znát ve hře jeden na jednoho. Zdánlivě prohraný souboj nevypustily a šly do něj znovu. Ihned začaly mladé Mečouny přehrávat,“ popisuje průběh utkání plzeňský trenér. „Do naší branky začaly padat góly. Když k tomu přidáme i rezignaci některých hráčů, bylo po zápase. Museli jsme tento zápas hodit za hlavu a soustředit se na poslední utkání. Utkání, ve kterém vítěz bral konečné druhé místo,“ říká Štrunc po prohraném třetím duelu (0:10).

O stříbrné medaile bojovala Plzeň s pražským soupeřem. „Rebelové z Prahy šli v první minutě do vedení. Pak se museli diváci bavit, zápas byl velmi otevřený, padalo hodně branek a do stavu 5:4 si soupeři brali vedení na svoji stranu,“ zmiňuje vývoj utkání Štrunc. „Ve druhé třetině Mečouni otevřeli hru, začali více riskovat a toho využil soupeř. Přidal ještě dvě branky. V posledních pěti minutách začalo dobývání branky Rebelů. Hrálo se stále v jejich útočném pásmu, ale z velkého tlaku nic nebylo,“ prozrazuje plzeňský trenér. V zápase nakonec domácí soupeři podlehli 4:7.

Z první pozice se radovaly Pardubice, které neztratily žádný bod. Za nimi se umístili pražští Rebelové a bronzové medaile získali Plzeňští. „Mečouni tak obsadili konečné třetí místo. Jsem rád, že Marlins Cup měl tak těžké a kvalitní obsazení. Kluci tohle potřebují. Žádnému soupeři nedali nic zadarmo, bojovali až do konce. Velice mě těší, že jsem měl konečně celý tým pohromadě a že dostali šanci si pořádně zahrát,“ dodává trenér mladších žáků.

Podrobnosti o turnaji, výsledky a celkové pořadí