Dorost porazil slovenské protivníky, starší žáci na Pražském míčku pátí

Závěrečný víkend turnajové zimy vyplnily svými výjezdy celky dorostu a starších žáků. Dorost vyrazil na Slovensko, mládežnický tým HBC Plzeň se účastnil turnaje na Slovensku po téměř deseti letech. V Žilině nakonec mečouni celý turnaj ovládli a odvezli si krásný pohár za 1. příčku. Starší žáci se naopak zúčastnili tradičního turnaje Pražský míček. Výsledkově se jim ale tentokrát nedařilo podle představ.

Dorost

Plzeňané již v pátek vyrazili do Žiliny, kde je na místním stadionu čekal o den později turnaj proti třem slovenským protivníkům. První zápas proti Nitře začali mečouni snově. Nebyly odehrány ani dvě minuty a mečouni se již dvakrát radovali ze vstřeleného gólu zásluhou Martina Krále. Nastavený kurz Plzeňané drželi, soupeř se poprvé prosadil až když Plzeň vedla 7:0. Výsledná výhra měla podobu 9:2. Nedlouho poté nastoupili Plzeňané proti týmu ŠK Pruské. V první části se jim opět podařilo vstřelit góly v rychlém sledu po sobě. Vítězství 8:0 v tomto případě ukázkově rozložili. Čtyři trefy v obou hracích polovinách si rozdělilo osm různých střelců.

V závěrečném duelu vyzvali mečouni Medokýš Martin. Plzeňané měli také tentokrát vhodně vyladěnou defenzivu a gólmani Hošek se Sýkorou udrželi další čisté konto. Ofenziva Plzně vyprodukovala celkem čtyři branky a bylo tedy jasné, že Plzeň nemine celkové prvenství.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Turnaj myslím splnil očekávání. Kluci poprvé odehráli zápasy v cizině, takže nová zkušenost. Herní konfrontace byla fajn a užitečná. Výsledky trochu jednoznačné, ale se silnou Nitrou rozhodl náš úžasný začátek a pak v první polovině až neuvěřitelná střelecká potence. Ve druhé půli byl zápas už naprosto vyrovnaný. Dobrý duel byl i s týmem ŠK Pruské. Soupeř měl o dost méně hráčů než my a projevila se tak rozdílnost ve fyzickém fondu. Poslední zápas byl sice gólově nejchudší, ale asi si ho cením nejvíce. Kluci přes jisté vítězství v turnaji hráli naplno celý zápas. Byla to skvělá podívaná na tým, který si neulevil ani když už se únava dostavovala i na ně. Shrnuto, velmi užitečná sobota s novými zážitky, zkušenostmi, skvělými výsledky a potvrzením aktuální formy týmu!

Starší žáci

Plzeňané v neděli vyslali starší žáky na Palmovku, která hostila tradiční turnaj Pražský míček. Jejich první zápas přinesl poměrně divokou první třetinu, do které ovšem mečouni nevstoupili dobře a s berounskými Kelty po první siréně prohrávali 2:4. Poté sice přišlo vzedmutí, ale manko se Plzni již dotáhnout nepodařilo a výsledkem byla porážka 4:5. Ve druhém utkání na turnaji mečouni čelili silné Hostivaři a pouze výhra je mohla udržet v naději na boj o nějakou z medailí. Bohužel i tentokrát museli hokejbalisté Plzně čelit dvoubrankovému manku po první části, které nakonec určilo konečný výsledek 2:4.

Systém turnaje tak poslal mečouny do boje o pátou příčku, kde narazili na třetí tým druhé skupiny, na Inter Blovice. Plzeňané sice prohrávali také v tomto utkání, potom ale zapnuli motory a pěti góly otočili vývoj utkání. Díky vítězství 5:1, se tak plzeňská družina nevracela domů s prázdnou.

Komentář trenéra Michala Samce: Jsem rád, že jsme sehráli dva náročné zápasy s nadstandartními soupeři. Bohužel, jak u nás v této sezóně bývá zvykem, skvělé pasáže vyvažovaly šílené momenty plné nekoncentrace, lajdáctví a odevzdanosti. Tým má určitě na lepší výsledky, než kterých dosáhl v neděli, ale dokud se hráči nenaučí mentální odolnosti a vůli se rvát, i když se zrovna nedaří, nemůže být úspěšný. Řada hráčů v sobě mají velký potenciál a kvalitu, ale bohužel velmi často se dokáží porazit sami. Pokud chceme pomýšlet na úspěch na konci sezóny, musíme na tomto intenzivně zapracovat.

Program příštího víkendu:

Sobota 24. února 2024

  • A-tým: Plzeň - Pardubice(14:00)
  • Junioři: Plzeň - Heřmanův Městec (11:00)

Neděle 25. února 2024

  • Dorost: Hostivař - Plzeň (14:00)