Extraligové boje startují! Plzeňané otevřou jaro domácím duelem s Pardubicemi

Zimní pauza od svazových soutěží je u konce. CROSSDOCK Extraliga hokejbalu se znovu rozběhne 24. února 2024. Mečouni vkročí do hokejbalového jara proti soupeři, kterého na podzim porazili. Do Precol arény dorazí Pardubice. Cíl Plzeňanů pro jarní část je zřejmý. Rozšířit bodové konto a podzimní výsledky neopakovat. Předehrávku extraligy mužů obstarají junioři, kterým proti Heřmanově Městci začne nadstavbová část. V eXcellent league pokračují dorostenci. V neděli bude Precol aréna patřit přípravkám a minipřípravkám.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Plzeň - HBC Pardubice, sobota 14. 2. 2024 od 14:00

Plzeňané vstupují do jarní části z 11. pozice. Po třinácti odehraných zápasech mají na kontě pouhých pět bodů. Na osmou příčku, zaručující místenku v play-off ztrácejí 12 bodů. Odehrát zbývá devět utkání. Účast v play-off sice není nereálná, prioritou ovšem bude záchrana extraligové příslušnosti. Letošní systém soutěže posílá automaticky o patro níže poslední, dvanáctý, tým po základní části. Podzim se ale plzeňská kabina snažila hodit za hlavu a mečouni budou chtít co nejdříve utnout čekání na první extraligové vítězství v Precol aréně v tomto ročníku.

Mečouni využili výhody kryté haly a v zimní pauze odehráli řadu přípravných zápasů. Poradili si s prvoligovými Českými Budějovicemi a Berounem, v rámci přípravného kempu se střetli také s reprezentační osmnáctkou. Generálkou připravenosti týmu bylo pak Pilsen Challenge 2024. Do turnaje mečouni vstoupili nepovedeným zápasem proti Kert Parku, proti Považské Bystrici ovšem Plzeňané ukázali svůj potenciál a slovenského mistra porazili 4:3. V duelu o třetí místo stejným výsledkem porazili reprezentační dvacítku, přestože v utkání museli dohánět dvougólové manko. V zápase proti Považské Bystrici na střídačce působila trojice trenérů Michal Edl, Vít Čapek a Josef Kadaně. S tímto obsazením vstoupí mečouni také do extraligového jara.

Kabina A-týmu během zimní pauzy po více než pěti měsících přivítala zpět Víta Lokajíčka, který má dispozice pozvednout dosud chabou plzeňskou produktivitu. Však byl také v loňské základní části nejproduktivnějším hráčem týmu (8+12). Po podzimu je v tomto ohledu s pěti brankami a třemi asistencemi nejlépe Martin Kunzmann. V přípravném období se dařilo bodovat také Marku Švarcovi, který byl vyhlášen nejlepším hráčem týmu na Pilsen Challenge. Na turnaji dostali šanci také talentovaní junioři, uvidíme, kolik prostoru dostanou v jarní extraligové části.

Sobotní soupeř, HBC Pardubice, rovněž nezažil povedený úvod do sezóny. V druhé polovině podzimu ale Východočeši zlepšovali svoje výkony a před startem jara jim patří osmá příčka se ziskem 17 bodů. V týmu Pardubic působí řada reprezentačních hráčů. Čtveřice Bílý, Langr, Krejčí a Zajíček se do Plzně podívá v krátkém čase po sobě, jelikož v Precol aréně absolvovala reprezentační turnaj Tří zemí. Zmíněný Nicolas Langr je s devíti zásahy nejlepším střelcem pardubického týmu. Nejproduktivnějším hráčem Pardubic je potom Josef Česák (7+10).

Zápas startuje v tradičních 14 hodin. Vstupné na zápas činí 30 Kč. Duel bude také možné sledovat v online textovém přenosu zde

Program víkendu:

Sobota 24. února 2024

  • A-tým: Plzeň - Pardubice(14:00)
  • Junioři: Plzeň - Heřmanův Městec (11:00)

Neděle 25. února 2024

  • Dorost: Hostivař - Plzeň (eXcellent league, 14:00)
  • Přípravka a minipřípravka: Turnaj Precol aréna (10:30)