Hodnocení víkendu: Pět gólů Áčka stačilo jen na bod, dorostenci vítězem eXcellent League!

Mužské celky a junioři odstartovali jarní část svých soutěží. Mužský A-tým se přetahoval o vítězství s Pardubicemi. Za 45 minut hry viděli diváci hned deset branek. Bonusový bod ale odjel na východ Čech po trefě v prodloužení. Mečounům nepomohli ani tři góly ze tří nabídnutých přesilovek. Juniorský celek se trápil v ofenzivě a na úvod nadstavbové části podlehl Heřmanově Městci. Naopak suverénní jízdu eXcellent League završili dorostenci v Hostivaři, kteří obhájili prvenství. Turnaj s dalšími dosud neznámými soupeři má za sebou přípravka. Béčko si úvod jara zpříjemnilo gólovou nadílkou. FOTO: Jaroslav Soukup / HBC Hostivař.

A-tým

V prvním jarním zápase CROSSDOCK extraligy videla Precol aréna divokou přestřelku. Mečouni šli proti Pardubicím do vedení již ve třetí minutě. Soupeř ale dvěma zásahy krátce po sobě otočil. Poté se hned třikrát opakoval scénář plzeňského srovnání a opětovného vedoucího gólu soupeře. Plzeňané ale vyrovnali i popáté, necelých 40 sekund před koncem při power-play! Do prodloužení si ale přenesli vyloučení a soupeř svoji výhodu využil. Ziskem je tak pouze bod i přes výraznou střeleckou převahu.

Komentář trenéra Michala Edla: Bláznivý a rozporuplný zápas, bohužel pouze s bodem pro nás. Přes dobrý vstup jsme po zbytek zápasu dostávali hodně laciné góly. Vždy se nám podařilo vyrovnat, čehož si vážíme. Poslední vyrovnání padlo v power-play, což je ukázka síly mužstva. To ale nezakryje, že šest gólů bychom dostat neměli. Při nich jsme udělali obrovské chyby v defenzivě, a to nás stálo tři body. Opět jsme si ale ukázali, že aktivní hra přináší své ovoce. Teď musíme zlepšit věci v defenzivě, abychom konečně výsledky dostali na svoji stranu a získali bodů více.

Sobota 24. února 2024: HBC Plzeň – HBC Pardubice 5:6p (2:2, 1:2, 2:1 - 0:1)
Podrobnosti o utkání

Junioři

Nejstaršímu mládežnickému týmu začala nadstavbová část, do které mečouni vstoupili s dvoubodovým polštářem za podzimní 1. místo. Na sobotu ovšem nebudou vzpomínat v dobrém. Proti Heřmanově Městci inkasovali hned v první minutě a naopak plzeňská ofenziva se po celý zápas trápila. Nepomohlo ji aktivní pojetí hry, ani osm přesilových her. Soupeř byl naopak efektivní a Plzeňany trestal. Východočeši při plzeňské power-play uzavřeli skóre zápasu na 0:4.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: Do zápasu s vítězem východní části, jsme nastoupili v improvizované sestavě a po ne zcela povedeném týdnu. Přesto jsme se snažili o aktivní hru, která se nám po dvě třetiny celkem dařila, bohužel však bez gólového efektu. Ve třetí části si soupeř svojí kvalitou už výsledek pohlídal a do výraznějších příležitostí jsme se už tolik nedostávali, čímž vyhrál zaslouženě. Je potřeba si uvědomit, že bez tréninku se nejde dobře připravit a hlavně bez trénování není výsledků. Věřím, že tenhle zápas byl pro všechny poučením a příští týden budeme lepší.

Sobota 24. února: HBC Plzeň – Ježci Heřmaův Městec 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Plzeňany čekal na půdě Hostivaře závěrečný zápas v eXcellent League. Na dvě přesilovkové trefy Našince navázali ještě vstřeleným gólem v oslabení a před polovinou utkání vedli o tři branky! Domácí ovšem do konce druhé části stáhli manko na rozdíl jediné branky. Třetí třetina ale opět patřila Plzni, k vidění byl mimo jiné druhý vstřelený gól v oslabení. Finálová tečka letošní eXcellent league měla pro mečouny vítěznou podobu po výsledku 6:3.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Před samotným zápasem jsme věděli, že máme obhajobu loňského prvenství eXcellent League jistou. Nicméně, nechtěli jsme ani v tomto souboji ztratit šňůru výher. Nám se na rozdíl od předešlých utkání nepodařilo vstřelit na začátku utkání góly a tak byl zápas dlouho na góly chudý. Nakonec jsme díky přesilovkám a jednomu výborně odehranému oslabení vedli 3:0. Ale o vítězství jsme museli tentokrát bojovat až do konce utkání. Nepředvedli jsme tentokrát příliš dobrý výkon, a to ve všech směrech. Hostivař byla rovněž velmi zdatným soupeřem. Závěr jsme ale zvládli a jsme rádi, že vítězně!

Neděle 25. února 2024: HBC Hostivař - HBC Plzeň 3:6 (0:1, 2:2, 1:3)
Podrobnosti o utkání

Přípravka

V neděli hostila Precol aréna další turnaj přípavek, který byl ve zmanení setkání týmů z odlišných regionů. Do rozpisu turnaje se navíc vklínilo dvojutkání minipřípravkových družstev Plzně a Hostivaře. Zpět ovšem k přípravkám. Mečouni tentokrát neměli proti Stříbru (3:4) a Pardubicím (3:9) nejsilnější vstup do turnaje, postupně se ale jejich výkony zvedaly a turnaj zakončili dvěma výhrami nad Mostem (7:4) a Blatnou (6:1).

Komentář trenéra Petra Lakó: Máme za sebou dobře obsazený turnaj, kde jsme měli týmy z různých regionů, se kterými se tolik nepotkáváme. Nutno přiznat, že se nám turnaj herně moc nepovedl. Řekl bych, že nás asi zastihla jarní únava :-) Ale i tak jsme dopadli výsledkově vcelku dobře. Po úvodních prohrách se Stříbrem a Pardubicemi jsme se přeci jen zlepšili a spravili si náladu. Radost mi udělali hráči minipřípravky, kteří dostali šanci při našich zápasech a odehráli je na jedničku.

B-tým

První jarní utkání B-týmu se proměnilo v naprostou demolici soupeře, který již po první třetině prohrával o sedm branek. Taurus nastoupil pouze s osmi hráči do pole a v zápise o utkání figuruje statistika střel 63:2. Pod vítězstvím 15:0 se nejvíce podepsal Marek Forejt (8+2).

Neděle 25. února 2024: HBC Plzeň B – HBC Taurus Plzeň 15:0 (7:0, 5:0, 3:0)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 2. března 2024

  • A-tým: Dobřany - Plzeň (17:30)
  • Junioři: Plzeň – Beroun (11:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Blovice (13:30)

Neděle 3. března 2024

  • Dorost: Plzeň – Prachatice (11:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Prachatice (13:00)