Juniorští mistři světa z řad HBC Plzeň byli oceněni v prestižní anketě Sportovec Plzně

V úterý 26. března 2024 došlo na radnici města Plzně k vyhlášení tradiční ankety Sportovec Plzně 2023 v kategorii žactva a dorostu. Slavnostního vyhlášení, které uspořádala Nadace sportující mládeže pod záštitou primátora města Romana Zarzyckého, se zúčastnila celá řada nominantů z nejrůznějších sportovních odvětví. V silné konkurenci se dostalo také na juniorské mistry světa z řad HBC Plzeň. FOTO: Zdeněk Vaiz/Nadace sportující mládeže.

Veleúspěšné juniorské mistrovství světa v Liberci z června a července znovu rezonovalo. Po loňské audienci na městské radnici u radního pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy pana Ing. Tomáše Morávka se mistři světa z kategorie U16 a U18 dostali mezi nominanty na ocenění v kategorii žactva a dorostu. Nutno zopakovat, že oprávněně. České juniorské výběry U16 a U18 získali na domácím šampionátu premiérové prvenství a protrhli dlouhé čekání na zlato. U obou triumfů byli navíc trenéři spojení s klubem HBC Plzeň. Vít Čapek (U16) v současnosti působí v trenérském tandemu A-týmu a Martin Davídek (U18) vedl několik let úspěšně juniorský tým (dříve starší dorost), se kterým před deseti lety stanul na vrcholu soutěže.

Hlavní díl jde ale samozřejmě za hráči. Členy zlatého týmu U16 byli Jan Kraus, Martin Král a Pavel Novák, na jejich úspěch v kategorii U18 navázali Ondřej Kočka, Oliver Malý a Matěj Pavlíček. Tato šestice hokejbalistů HBC Plzeň byla nyní oceněna v anketě Sportovec Plzně za mimořádný výkon/výsledek v roce 2023 v kategorii žactva a dorostu. Slavnostního vyhlášení se za HBC Plzeň zúčastnili předseda klubu Josef Kadaně, Jan Kraus a Matěj Pavlíček. Kraus a Pavlíček patřili mezi stěžejní postavy svých týmů na šampionátu v Liberci. Svůj hokejbalový um potvrzují také v letošní sezóně. Oba se dokonce zapsali pod poslední výhru A-týmu 7:2. Pavlíček se blýskl pěti asistencemi, Kraus při své premiéře v mužské nejvyšší soutěži rovněž připsal jednu úspěšnou přihrávku.

Oceněným hráčům za celý klub gratulujeme!