V závěrečném duelu sezóny hostí A-tým čtvrté Kladno

Plzeňský A-tým završí sezónu domácím utkání proti Kladnu. V posledním kole může navíc přeskočit další týmy, kterých se nebudou týkat vyřazovací boje. Mečouni na jaře konečně začali sbírat body také v Precol Aréně. Proběhne nyní vítězné loučení s ročníkem 2023/24? Druhý díl dvojboje s Kladnem nabídnou junioři, posílení posledním vítězstvím na půdě lídra nadstavbové části. Poté se v Precol aréně, byť v roli hostů, představí Béčko. V neděli bude patřit domácí půda dorostu. Žáci a minipřípravka se představí venku.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Plzeň - HBC Kladno, sobota 13. dubna 2024 od 11:00

Základní část CROSSDOCK Extraligy má před sebou poslední hrací víkend. Pro poslední čtyři mužstva jde navíc o konečné extraligové boje v tomto ročníku. O sestupujícím nerozhoduje play-down, nýbrž 22 kol základní části. Již nyní je jisté, že o soutěž níž míří Prachatice. Plzeňané minulou sobotu získali jistotu záchrany, kterou získali především zásluhou jarních domácích vítězství proti sestupujícím Jihočechům (6:2) a Hradci Králové (7:2). Stále ovšem mají o co hrát. Mečouni na jedenácté příčce ztrácejí pouze dva body na Dobřany a Hradec Králové, devátá pozice je tedy dosažitelná.

K derniéře Plzně dorazí v sobotu tým HBC Kladno. Tomu již žádný tabulkový posun nehrozí. Svěřenci trenéra Švancara skončí po základní části čtvrtí a v play-off je čeká pardubický Svítkov. Kladenští se na jaře potýkali s řadou zranění. Ta mimo jiné přispěla k tomu, že play-off Final Four Českého poháru v Precol Aréně dohrávali pouze s dvanácti muži v poli. I přes poslední dvě porážky v extralize ovšem uhájí Rysové domácí prostředí pro začátek vyřazovacích bojů. Dá se očekávat, že ani Kladno nebude chtít poslední duel základní části pouze odehrát.

Plzeňský tým již jedno extraligové utkání v týdnu odehrál. Na Lužinách proti Kertu dokonce vedl, ve třetí části pak proti favoritovi srovnal krok. Útočná síla Kertu se ale přeci jen projevila a Plzni nezbylo, než se smířit s porážkou 2:6. Také kladenský celek odehrál své poslední utkání na půdě Kertu a rovněž odjížděl s nepořízenou (1:4). Poslední dvě branky inkasovalo Kladno v oslabení a také ve vlastní početní výhodě. Středočeši přitom patří na špičku, budeme-li porovnávat fungování speciálních formací. Plzeňané opět budou muset být ostražití a vyvarovat se faulům. Že to jde, si hráči HBC Plzeň ukázali ve středečním duelu. Proti Kertu nebyl vyloučen ani jeden z nich!

Kladenský útok letos táhla především dvojice Schnaubelt-Pražák, která byla více než u třetiny vstřelených gólů svého týmu. První jmenovaný nedávno absentoval právě kvůli zranění, je tedy záhadou, zda se představí v Precol Aréně. U Ondřeje Pražáka (7+18) nejsou registrovány žádné informace o zdravotních trablích. Na plzeňské straně své kvality naplno ukazuje junior Matěj Pavlíček, který je o patro výše nejproduktivnějším plzeňským hokejbalistou (2+13). Po návratu ze studia v zahraničí se navíc ve velmi dobrém světle ukazuje Vít Lokajíček (6+6, 8 odehraných zápasů). Zajímavé bude rovněž obsazení brankoviště. Na Kladně si minuty dělí zkušení gólmani prověření reprezentací: Leoš Gerlich a Jan Jirotka. Bude jednomu z nich čelit Vít Čapek s kladenskou minulostí nebo Petr Kráčina, který naopak pamatuje tuhé bitvy proti Kladnu z play-off?

Utkání začíná v sobotu v 11:00. Vstupné na utkání nejvyšší soutěže je 30 Kč. Zápas můžete sledovat také v textovém online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota 13. dubna 2024

  • A-tým: Plzeň - Kladno (11:00)
  • Junioři: Plzeň - Kladno (14:00)
  • Starší žáci: Blatná - Plzeň (11:00)
  • Minipřípravka: Turnaj Blovice (11:00)
  • B-tým: Taurus Plzeň - Plzeň B (17:00)

Neděle 14. dubna 2024

  • Dorost: Plzeň - Blatná (11:00)
  • Mladší žáci: Blovice - Plzeň (10:00)