Hodnocení víkendu: A-tým v Hostivaři neuspěl, starší žáci zvítězili vysoko, dorost v Excellent League druhý

O prvním jarním víkendu se na hřišti představily všechny plzeňské týmy. A-tým nezvládl první jarní utkání venku s Hostivaří, junioři v domácím prostředí vybojovali se Svítkovem bod, dorost v Excellent League skončil druhý. Starší žáci si zapsali vysokou výhru a mladší žáci sehráli přípravné utkání a turnaj v netradičním formátu.

A-tým

Plzeňští hokejbalisté v sobotu odehráli první venkovní utkání jarní části. V Hostivaři se v první třetině nikdo neprosadil, do druhé vstoupili lépe mečouni, ale gól padl na druhé straně. Plzeň měla možnost vyrovnat v přesilové hře, v oslabení ale byli přesní domácí. Poté se podařilo snížit Malému, další branku už ale Plzeňští i přes střeleckou převahu nepřidali. Naopak Hostivařští si výhru pojistili trefou do prázdné branky.

Hodnocení trenéra Stanislava Kastnera: Oproti minulému týdnu, kdy jsme hráli s Kertem, jsme hráli výrazně lépe. Klukům nelze odepřít bojovnost, bohužel však to bylo to samé co v předchozích zápasech. Máme problém s tím, když inkasujeme první branku, ještě poměrně lacinou a sami z dobrých příležitostí nedokážeme gól vstřelit. Soupeři nabízíme laciné góly jako ten druhý, který jsme dostali v naší početní výhodě a zároveň se bohužel v koncovce trápíme. Momentálně jsme nebyli schopní vstřelit víc než jeden nebo dva góly v zápase a na to se bohužel nevyhrává. Musíme na tom pracovat dál a věřit, že příští týden to konečně protrhneme a zvítězíme.

Sobota 5. března: HBC Hostivař – HBC Plzeň 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Podrobnosti o utkání

Junioři

Junioři se ve druhém zápase nadstavbové části potkali na domácím hřišti s pardubickým Svítkovem. Do utkání vstoupili skvěle, po první třetině vedli o dvě branky. V další části nejprve soupeř vyrovnal, o chvíli později si vzali mečouni dvoubrankový náskok zpět. Ten se jim ale nepodařilo udržet, Svítkov ve třetí třetině vyrovnal a v prodloužení vsítil rozhodující branku. Mečouni si tak zapisují jen bod.

Komentář trenéra Tomáše Semery: V sobotu k nám přijel zatím nejtěžší soupeř a kvalita utkání byla po celý zápas na vysoké úrovni. Nám se podařilo do utkání dobře vstoupit, po první třetině jsme vedli 2:0, ale i přesto jsem v naší hře viděl rezervy. Na začátku druhé třetiny jsme mohli přidat třetí branku z TS, ale nestalo se, a tak soupeř snížil. Vzápětí jsme si vzali dvoubrankové vedení zpět. Ve třetí třetině jsme soupeři po naší nedůslednosti dovolili vyrovnat a v prodloužení jsme mu další chybou prakticky darovali dva body. Po takovém průběhu a výsledku převažuje zklamání. Nicméně nezbývá než se z toho poučit, abychom takový zápas příště dovedli do vítězného konce.

Sobota 5. března: HBC Plzeň – HBC Svítkov Stars Pardubice 3:4p (2:0, 1:1, 0:2 – 0:1)
Podrobnosti o utkání

Dorost

V neděli odehrál dorost poslední utkání v Excellent League. V plzeňské hale se na začátku první třetiny dostali do vedení hosté, v úvodu druhé Plzeňští srovnali. V posledním dějství každý tým ještě přidal na své konto jednu branku a o vítězili rozhodlo až prodloužení, kde druhý bod Plzni vystřelil Procházka. Plzeňští hráči tak v soutěži mezi kvalitními týmy skončili na druhém místě.

Komentář trenéra Michala Edla: Další kvalitní zápas přípravy. Zápas vnímám jako ztrátu, protože obě branky jsme soupeři darovali zadarmo. Pozitiva jsou u nasazení a u přístupu. Branky dávali i kluci z útoků mimo elitního. Určitě nám projekt ukázal spoustu dobrých i horších věcí, na kterých budeme dál pracovat. Věřím, že jsme se kvalitně připravili.

Neděle 6. března: HBC Plzeň – SK Kelti 2008 3:2p (0:1, 1:0, 1:1 – 1:0)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

První utkání po přestávce se starším žákům vydařilo výborně. V domácím prostředí vsítili Blatné v první třetině šest branek, stejný počet přidali i v další části, tam se soupeř prosadil jednou. V poslední třetině plzeňští hokejbalisté navýšili skóre pěti góly, hosté byli přesní ještě jednou. Plzeňští tak na úvod zaznamenali výhru 18:2. Hattrickem se blýskli Filip Kotrouš, Marek Ptáčník a Jan Kraus.

Komentář trenéra Michala Samce: První jarní utkání jsme zvládli dobře. Soupeři jsme nedovolili téměř nic, sami jsme poměrně dobře plnili skoro vše, co jsme si řekli. Přesto nám zůstává velký prostor pro zlepšení, hlavně v preciznosti provádění činností a detailech. Dovedl bych si představit určitě lepší komunikaci a více klidu v kombinaci a zakončení. Budu se sice opakovat, ale co mě opravdu štve, jsou naše nesmyslná, hloupá a hlavně zbytečná vyloučení, způsobená jen naší nedisciplinovaností. Na tom zkrátka musíme nutně zapracovat a urgentně to změnit. Jinak musím hráče pochválit. Doufám, že další zápasy nás soupeři více potrápí a že nás to ještě více a lépe připraví na vrchol sezóny.

Sobota 5. března: HBC Plzeň – TJ Blatná Datels 18:2 (6:0, 6:1, 5:1)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci v pátek sehráli přípravné utkání s Třemošnou. Vstup do utkání se jim povedl, v první třetině se radovali z branky desetkrát. Na své konto pak přidali ještě pět gólů, soupeř se prosadil dvakrát, a mečouni tak zvítězili 15:2. O víkendu se zúčastnili turnaje ve formátu 3+0, kde se utkali s Pískem, Blatnou a Prachaticemi.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Na úplný závěr zimní přípravy jsme přijali pozvání na netradiční turnaj 3+0 minihokejbalu do Písku. S trojicí mužstev z Písku, Blatné a Prachatic jsme nejprve odehráli úvodní kolo. S domácími hokejbalisty jsme odehráli remízové utkání, další dva zápasy skončily vítězně. V zápasech systému play-off jsme se nejprve střetli s blatenskými Datly a ve finále s Pískem. Tady nám úplně nevycházela první polovina utkání, ale v té druhé kluci zapnuli na vyšší rychlostní stupeň a velmi zdatného soupeře nakonec celkově přestříleli.

Den před tím, tedy v pátek jsme odehráli poslední přípravný zápas s Třemošnou. Dá se říct, že jsme v úvodu zúročili zkušenosti získané předchozími zápasy a turnaji a měli raketovou třetinu. Další části hry už tak výrazné nebyly. Turnajem v Písku jsme završili zimní část sezony, velmi bohatou na zápasy. Tahle intenzivní herní praxe by se měla pozitivně projevit na všech hráčích během jarních zápasů.

Pátek 4. března: HBC Plzeň – TJ Tatran Třemošná 15:2 (10.0, 3:1, 2:1)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 12. března
A-tým: Plzeň – Kovo Praha (16:00)
Junioři: Prachatice – Plzeň (14:00)
Starší žáci: Plzeň – Prachatice (13:30)
Mladší žáci: České Budějovice – Plzeň (14:00)

Neděle – 13. března
A-tým: Kladno – Plzeň (11:00)
Dorost: Plzeň – Kert Park Praha (14:00)