Hodnocení víkendu: A-tým získal bod, z výher se radovali dorost a starší žáci

O uplynulém víkendu na hřiště vyběhly všechny plzeňské týmy. A-tým získal s Pardubicemi bod, dorost byl úspěšný v Blatné, vítěznou sérii prodloužili starší žáci. Naopak B-týmu se nedařilo v Berouně, se Suchdolem si zapsali těsnou prohru mladší žáci.

A-tým

Mečouni se v dalším domácím zápase utkali s Pardubicemi. Pardubičtí ve třetí minutě otevřeli skóre, ale plzeňští hokejbalisté jen osm vteřin před koncem první třetiny srovnali. Ve druhé části se nikdo z branky neradoval, skóre se měnilo až ve třetí. Plzeň nejprve poslal do vedení Davídek, na to hosté zareagovali dvěma góly, ale plzeňským hráčům se podařilo ještě jednou skórovat a souboj došel až do samostatných střílení. Pardubičtí proměnili dva nájezdy, domácí byli přesní jen jednou a zapsali si bod.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Další těžké utkání, ze kterého jsme vydolovali alespoň bod. Myslím si, že jdeme herně nahoru postupnými krůčky. Bohužel máme problém s proměňováním šancí, které si vytvoříme a naopak nás stále sráží drobné chyby, kterých se stále nevyvarujeme. Ale pracujeme na tom, tak snad se to projeví.

Sobota 12. listopadu: HBC Plzeň – HBC Pardubice 3:4ss (1:1, 0:0, 2:2 – 0:0)
Podrobnosti o utkání

B-tým

B-tým bojoval s berounskými Kelty. Plzeň se na hřišti soupeře provinila ke konci první třetiny dvěma nedovolenými zákroky a domácí to potrestali. Nejdříve využili dvojnásobnou přesilovou hru, za necelou půl minutu se prosadili znovu. Mečounům se pak podařilo ve druhé třetině snížit, ve třetí ale padaly branky jen na druhou stranu. Berounští překonali plzeňského gólmana ještě dvakrát a Plzeňští odjížděli s prohrou.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: Bohužel jsme nenavázali na naše předchozí výhry a navázali jsme naopak na neúplně dobrý výkon ze zápasu proti Strašecí. Místo toho, abychom se z toho poučili, tak jsme si z toho přenesli to špatné. Sice na naší straně byla proti Berounu technická vyspělost, nicméně vyspělost herní a taktická byla na straně soupeře, který hrál mnohem účelněji a jednodušeji než my. Musíme si z toho vzít ponaučení a nehrát individuálně, ale jako tým, kdy dobrá nahrávka je rychlejší než sprint přes celé hřiště s míčkem na hokejce. Jestli chceme být úspěšní, tak se z toho musíme poučit a musíme hrát jinak než poslední dva zápasy, přestože proti Strašecí jsme vyhráli, ale tentokrát nás bohužel zradila produktivita. Přestože nás gólman z dorostu Ondřej Kočka podržel, tak jsme nedokázali vstřelit víc než jeden gól.

Neděle 13. listopadu: SK Kelti 2008 – HBC Plzeň 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Dorostenci se představili v Blatné. Do zápasu vstoupili skvěle a v páté minutě využili přesilovou hru, v další početní výhodě se radovali ještě před přestávkou. Druhá třetina se lépe vydařila domácím a dvěma brankami srovnali. Ve třetí si vzali plzeňští hráči vedení zpět, když první branku v dorostu vsítil Kořínek. Mečouni pak rozvlnili síť ještě dvakrát a získali tři body.

Komentář trenéra Michala Edla: Bude doplněn.

Neděle 13. listopadu: TJ Blatná Datels – HBC Plzeň 2:5 (0:2, 2:0, 0:3)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci se v domácím prostředí střetli s Třemošnou. V první třetině vsítili čtyři branky, jeden gól obdrželi. V brankostroji pokračovali ve druhé části, kde se prosadili pětkrát, hosté upravili stav jen jednou trefou. Na dobře rozehrané utkání navázali mečouni také ve třetí patnáctiminutovce, kde byli přesní sedmkrát, v poslední minutě překonali hostujícího gólmana třikrát. Třemošná na své konto v poslední části přidala jen dvě branky a z vysoké výhry se tak radovali plzeňští hráči. Čtyři góly a čtyři asistence si zapsal Našinec, hattrickem se blýskl Zelinger.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Díky prodloužení extraligového zápasu byla krátká doba na přípravu před zápasem. Trochu to výkon poznamenalo, ale spíš jsme měli den střel do tyček. Bylo jich nejméně pět. Dbáme dost na to, abychom inkasovali málo branek a měli minimum vyloučených. Ani jedno se úplně nepovedlo, nicméně, zápas přinesl i pěkné herní momenty a střeleckou poslední minutu, kdy kluci vstřelili hned tři góly a ještě poupravili skóre. Ve čtvrtek nás čeká extrémně těžký soupeř, jedeme poměřit síly k suverénovi skupiny Střed na pražské Lužiny.

Sobota 12. listopadu: HBC Plzeň – TJ Tatran Třemošná 16:4 (4:1, 5:1, 7:2)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

V plzeňské hale se také představili mladší žáci. Do utkání ale nevstoupili příliš dobře, suchdolští hokejbalisté v šesté minutě využili přesilovou hru a ujali se vedení. V první třetině se hosté radovali ještě dvakrát, třetí branku vsítili v oslabení. Mečouni se pak snažili dotahovat a na začátku první třetiny snížili. Ve třetí třetině se dostali na rozdíl jedné branky, poté už se jim ale suchdolského strážce klece nepovedlo překonat a těsně prohráli.

Komentář trenéra Michala Samce: Bude doplněn.

Neděle 13. listopadu: HBC Plzeň – SK Suchdol nad Lužnicí 2:3 (0:3, 1:0, 1:0)
Podrobnosti o utkání

Program příštího týdne:

Čtvrtek – 17. listopadu

Starší žáci: Kert Park – HBC Plzeň (13:00)
Mladší žáci: České Budějovice – HBC Plzeň (11:30)

Sobota – 19. listopadu

A-tým: Svítkov – HBC Plzeň (13:00)
Starší žáci: Zliv – HBC Plzeň (12:00)

Neděle – 20. listopadu

B-tým: České Budějovice – HBC Plzeň (15:00)
Dorost: HBC Plzeň – Ústí nad Labem (11:00)
Mladší žáci: Blatná – HBC Plzeň (10:00)