Hodnocení víkendu: A-tým získal první venkovní body, starší a mladší žáci se radovali z vysoké výhry

O prvním dubnovém víkendu se na hřišti představily všechny plzeňské týmy. A-tým v sobotu v Letohradu vybojoval první venkovní body, o den později nestačil na Karvinou. Junioři v domácím prostředí prohráli s Třincem, dorost upěl proti Berounu v prodloužení. Starší žáci si proti Suchdolu zapsali vysokou výhru, mladší žáci porazili Blatnou velkým rozdílem.

A-tým

V sobotu mečouni odehráli utkání v Letohradu. Na hřišti soupeře nejprve inkasovali, v šesté minutě se jim ale podařilo odpovědět a ve druhé části šli do vedení, když premiérovou branku v extralize vsítil Pavlečka. Plzeňští si situaci komplikovali vyloučeními, oslabení ale zvládli obětavostí a v závěru si výhru pojistili gólem do prázdné branky. Týmu pomohl také gólman Kráčina, který obdržel jen jednu branku. Plzeň se tak raduje z prvních venkovních bodů v této sezóně.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: Věděli jsme, že nás v okleštěné sestavě na půdě soupeře bojujícího o play off nečeká nic jednoduchého. Ke všemu hned v našem prvním střídání, po špatném vyhození inkasujeme první gól. Dokázali jsme však po pár minutách vyrovnat a utkání, ve kterém jsme měli spoustu zbytečných vyloučení, dokázali bojovností, vůlí a sebeobětováním otočit. Určitě to byl náš nejlepší venkovní zápas.

Sobota 2. dubna: SK Hokejbal Letohrad – HBC Plzeň 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Podrobnosti o utkání

O den později se plzeňští hokejbalisté představili v Karviné, kde nastoupili v oslabené sestavě. Podařilo se jim otevřít skóre utkání, když se prosadil Kevin Kristl. Příliš dlouho se ale Plzeň neradovala, domácí za chvíli vyrovnali a na konci první třetiny se ujali vedení. To ve druhé části navýšili dalšími dvěma trefami. Ve třetí části Plzeňští využili přesilovou hru, o dvě minuty později už ale měli Karvinští hráči tříbrankový náskok zpět. Skóre se měnilo ještě jednou, když Vobruba proměnil trestné střílení. Pak už si Karviná vedení pohlídala a zvítězila 5:3.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: Proti Karviné jsme chtěli navázat na sobotní úspěch. Povedl se nám vstup do zápasu, kdy jsme se celkem rychle ujali vedení. Bohužel nás po celý zápas srážely individuální chyby a to jak v obraně, tak v koncovce. Přesto jsme bojovali až do konce a odehráli jsme proti Karviné mnohem lepší zápas než u nás na hale. Věřím, že celý tento víkend nás posune dopředu a závěr soutěže zvládneme.

Neděle 3. dubna: HbK Karviná – HBC Plzeň 5:3 (2:1, 2:0, 1:2)
Podrobnosti o utkání

Junioři

V domácím prostředí se junioři střeli s Třincem. Plzeňským hráčům se podařilo jít do vedení, hosté ale za chvíli srovnali. Za necelou minutu si domácí vzali vedení zpět a po první třetině měli těsný náskok. V té druhé Třinečtí skóre otočili. Ve třetí patnáctiminutovce ještě Plzeň zkoušela při početní výhodě hru bez brankáře, ale do prázdné branky inkasovala. Mečouni už na své konto žádnou branku nepřidali.

Komentář trenéra Tomáše Semery: I když jsme k utkání nastoupili v hodně okleštěné sestavě, tak mi však zaráží výkon, kterým jsme se první dvě třetiny prezentovali. Vázla nám kombinace, házeli jsme po sobě míčky jako psům. Herní projev a nasazení bylo žalostné. Až třetí třetina, kdy nám teklo do bot, byla odpovídající našim možnostem. Proti srdnatě bojujícímu a bránícímu soupeři, který z minima šancí vytěžil maximum, jsme se ale už nebyli schopni prosadit. A tak jsme po bídném výkonu odevzdali všechny body.

Sobota 2. dubna: HBC Plzeň – HBC Enviform Třinec 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Dorostencům se proti berounským Keltům nepovedl začátek utkání. Hosté se dostali v první třetině do vedení, ve druhé části si vytvořili dvoubrankový náskok. Plzeňští museli skóre dotahovat, Berounu už ale v základní části skórovat nepovolili, sami se prosadili dvakrát a o vítězi muselo rozhodnout prodloužení. V něm vystřelil druhý bod mečounům Procházka.

Komentář trenéra Michala Edla: Bude doplněn.

Neděle 3. dubna: HBC Plzeň – SK Kelti 2008 3:2pp (0:1, 1:1, 1:0 – 1:0)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci se v plzeňské hale utkali se Suchdolem. Mečounům se vydařil vstup do utkání, v první třetině skončily za zády hostujícího gólmana čtyři míčky. Ve druhé opět padaly branky jen do hostující klece, když plzeňští hráči mířili přesně třikrát. Také třetí třetinu zvládli lépe Plzeňští, kteří své konto navýšili sedmi góly. Plzeňský brankář navíc vychytal nulu.

Komentář trenéra Michala Samce: Soupeř přijel s deseti hráči a od počátku s námi nechtěl moc aktivně hrát, měli jsme tedy hodně prostoru a tím pádem i hodně šancí. Náš herní projev nebyl špatný, i když hodně věcí bych hráčům vytkl, zejména co se týče většího klidu na míčku a komunikace. Zápas trochu zkalily zkraty ve formě zbytečných tvrdých zákroků na obou stranách, ostatně zbytečné tresty jsou náš problém dlouhodobě, ale celkově u mě z našeho výkonu převládá pozitivní dojem, kdy jsme si s jistotou došli pro další výhru a na hřišti po celou dobu dominovali a soupeře vůbec k ničemu nepustili.

Sobota 2. dubna: HBC Plzeň – SK Suchdol nad Lužnicí 14:0 (4:0, 3:0, 7:0)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Na domácím hřišti se mladší žáci potkali s Blatnou. Plzeňským hokejbalistům se první třetina vydařila skvěle, soupeři v ní nastříleli osm branek a své vedení navyšovali i nadále. V další za zády hostujícího gólmana skončilo pět míčků. Plzeňští byli aktivní i ve třetí části, kdy se radovali z pěti branek, ale tentokrát padl gól i na druhé straně. Mečouni tak zvítězili 18:1.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Vysoké skóre ovlivnila skutečnost, že hráči měli ještě v paměti těžký boj v Suchdole. Start jsme tudíž měli kvalitní a tým v dobrém tempu odehrál celé utkání. Svoji premiéru si odbyl novic Matěj Tyr. V poslední třetině se navíc prohodili na svých postech křídelní útočníci s obránci. Myslím, že pro řadu z nich to bylo opravdové zpestření.

Sobota 2. dubna: HBC Plzeň – TJ Blatná Datels 18:1 (8:0, 5:0, 5:1)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 9. dubna
Junioři: Svítkov – Plzeň (14:00)
Mladší žáci: Písek – Plzeň (11:00)

Neděle – 10. dubna
Dorost: Plzeň – Prachatice (14:00)