Hodnocení víkendu: A-tým se udržel v extralize, junioři vstoupili úspěšně do play off, radovali se i starší a mladší žáci

O uplynulém víkendu měl volno jen dorost. A-tým vyhrál obě utkání na hřišti pražského Kova a udržel se v extralize, junioři v domácím prostředí vstoupili do play off vítězstvím proti Kladnu. Úspěšní byli také starší žáci, kteří si v Blatné zapsali další výhru. Radovali se i mladší žáci, kteří ve venkovním utkání porazili Dobřany.

A-tým

Plzeňští hokejbalisté po stavu série 1:1 vyjeli na hřiště pražského Kova. V první třetině si ani jeden tým nevypracoval žádnou výraznou šanci, do vedení šli mečouni ve druhé části. Na začátku třetí vsítili další dvě branky. Kráčina držel svůj tým v bráně, o čisté konto přišel v poslední minutě utkání. Mečouni si tak zapsali důležitou výhru a otočili stav série.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Zvládli jsme po trochu rozpačité první třetině velmi důležitý sobotní duel. Hru jsme přizpůsobili tomu, co nás mělo přivést k vítězství a povedlo se to vlastně dokonale.

Sobota 14. květně: TJ Kovo Praha – HBC Plzeň 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Podrobnosti o utkání

O den později nastoupili Plzeňští ke čtvrtému utkání v sérii. V první třetině se zase skóre dlouho neměnilo, v závěru využil přesilovou hru Lokajíček. Ve druhé části navýšili mečouni vedení dalšími dvěma brankami, v poslední skončily za zády pražského gólmana také dva míčky. Domácí jen v závěru upravili skóre jednou brankou. Hattrick si v utkání zapsal Ondřej Kejř. Plzeňští hráči tak ovládli sérii 3:1 na zápasy a zachránili se v extralize.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Nedělní zápas se dost podobal tomu sobotnímu, s tím, že jsme úvodní gól dali už v první třetině v přesilovce. Ty nám šly v obou zápasech docela slušně. Týmový výkon se zápas od zápasu zlepšoval – je to vidět ostatně i na výsledcích. Šli jsme více a více odhodlaněji za našim cílem – pokračovat v extraligové účasti i po těžké sezóně. Jsme rádi, že kontinuita extraligové účasti v podobě dlouhých a nepřetržitých 27 let je zachována i nadále. Všichni hráči, kteří se na tom podíleli, zaslouží jednoznačný respekt a poděkování!

Neděle 15. května: TJ Kovo Praha – HBC Plzeň 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Podrobnosti o utkání

Junioři

Junioři na domácím hřišti vstoupili do play off s Kladnem. Hosté se radovali už v první minutě, Plzeňští pak ale skóre v první části ještě čtyřmi brankami otočili. Ve druhé části se ujali pětibrankové vedení a k první výhře ve čtvrtfinále byli blízko. Ve třetí třetině si nejprve vítězství pojistili dalšími dvěma góly, kladenští hráči pak už odpověděli jen jednou. Skóre ale uzavřeli mečouni, když ke konci třetí třetiny využil početní výhodu Slezák.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Start do utkání nebyl zrovna optimální. První střídání, faul, oslabení a z první střely na branku gól. Důležité bylo, že jsme zachovali klid, přidali trochu "plynu" a čtyřmi góly v závěru první části jsme otočili průběh utkání. Zařazenou rychlost jsme udrželi po celý zbytek utkání a tím jsme si došli pro první důležitý bod v sérii.

Sobota 14. května: HBC Plzeň – HBC Kladno 9:2 (4:1, 2:0, 3:1)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci se představili na hřišti Blatné. Domácí se dostali v první třetině do vedení, Plzni se podařilo hned na začátku druhé části vyrovnat. V prostřední třetině ještě mečouni skóre otočili, v poslední se v přesilové hře radovali potřetí. Blatná už žádnou branku nevsítila a Plzeňští si tak zapsali další výhru a ve své skupině jsou zatím bez prohry.

Komentář trenéra Michala Samce: Bude doplněn.

Neděle 15. května: TJ Blatná Datels – HBC Plzeň 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

V Dobřanech se utkali mladší žáci. Mečouni se nejprve ujali dvoubrankového vedení, před první přestávkou ale ještě dobřanští hráči vyrovnali. Ve druhé části nepadl žádný gól, ve třetí si vzali náskok zpět Plzeňští, za chvíli ale byl stav znovu nerozhodný. Na to hosté odpověděli jen po devíti vteřinách, pak se prosadili ještě jednou a mohli se radovat z výhry 5:3. Hattrickem se blýskl Matěj Šplíchal.

Sobota 14. května: TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň 3:5 (2:2, 0:0, 1:3)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 21. května
Junioři: Kladno – Plzeň (14:30)
Starší žáci: Plzeň – Zliv (13:00)
Mladší žáci: Blovice – Plzeň (10:00)
Minipřípravka: Turnaj Třemošná (9:30)

Neděle – 22. května
Junioři: Plzeň – Kladno (16:00, případný)
Dorost: Plzeň – Kovo Praha A (13:00)